VÄLKOMMEN TILL HÖGANÄS KULLEN ROTARYKLUBB

Vi är lunchklubben som träffas på fredagar klockan 12.15.
Varmt välkommen att besöka oss.

Klubbnytt
Tisdagen den 3 maj hade vi ett mycket uppskattat arrangemang på Hemgården i Viken under temat ”Piraten, Piaf & ett piano”.
Jan Sigurd och Anna-Lena Brundin underhöll Rotarianer från de tre Höganäsklubbarna samt inbjudna rörande den skånska och den franska musik och litteratur kulturen.
Anna-Carin Alderin Och Sara Sellerfors besökte oss och berättade om deras projekt DM (do more) inom IKEA.
Detta skall vara färdigt till H22 med förhoppningen är att det fortlever på Drottninghög i varje fall 5 år
Rotary Doctors Sweden

Hej Höganäs-Kullens Rotaryklub

Tack för gåvan till Rotary Doctors.
Vi vill bekräfta att vi under februari 2022
mottagit 500,00 kronor.

Er gåva kommer att betyda mycket för familjer i nordvästra Kenya som får tillgång till bra hälso- och sjukvård, barn blir vaccinerade, mammor får mödravård, sjuka får behandling och människor får kunskap om förebyggande hälsa.
Rotary Doctors arbetar med direkt stöd, utbildning och förebyggande insatser, med den långsiktiga målsättningen att befolkning och hälsopersonal ska ta över ansvaret för sin egen hälso- och sjukvård.
Ert engagemang gör stor skillnad för många i nordvästra Kenya.
Varmt tack!
Med vänliga hälsningar,
Karin Håkansson
Generalsekreterare
Rotary Doctors Sweden, Bergmossevägen 8, 574 53 Holsbybrunn
0383-46 74 80, info@rotarydoctors.se
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
önskar
Höganäs-Kullen Rotaryklubb

Fredagen den 17 december hade vi återigen förmånen att få samlas för en gemensam julbön och jullunch. I Brunnby kyrka fick vi ta del av ett härligt Luciatåg med elever från Brunnby skola, fin musik av Jan-Olof Rydström och vår egen Jan Pettersson samt lyssna på några väl valda ord av kyrkoherde Mikael Pernborg. Sedvanlig jullunch i Brunnby Församling. Stort tack till vår medlem Jürgen Ahrenkiel, som återigen gjorde ett alldeles fantastiskt arbete med alla förberedelser inför och under vår julsammankomst.

Under mötet den 6 augusti hade Mats Rydstern förmånen att få dela ut stipendier till de två unga kulturutövarna Julia K Persson, keramiker samt Jonathan Sjöstedt, kyrkoorganist. Höganäs-Kullen Rotaryklubb har som mål att årligen dela ut ett kulturstipendium till en person med dokumenterad kulturell begåvning och som befinner sig i åldersspannet 18-30 år  Detta året hade klubben möjlighet att dela ut två stipendier, tack vare en kulturfond som gett bra avkastning.

Julia K Persson nämner att ett extra tillskott alltid är väldigt roligt och välbehövligt när man håller på med kultur. Hon kommer att använda delar av stipendiet till att finansiera sina studier i keramisk konst på konsthögskolan i Oslo.

Jonathan tycker att det känns jättekul och nämner att en del av pengarna kan komma att investeras i ett piano.

I fredags var det dags för presidentskifte, då Mats Rydstern efter ett år tackade för sig och hälsade Bo Caperman välkommen som klubbens president under 2021/22. Året har präglats av Covid 19, många av de ordinarie veckomötena har fått genomföras digitalt och vi har som klubb lyckats ställa om men inte ställa in. Ett stort tack till alla fina medlemmar i klubben som på ett eller annat sätt bidrar till allt det fina arbete klubben gör. Under mötet delades en PHF ut till Petra Holmström, för hennes engagemang i klubben. En oerhört glad och hedrad Petra tog emot PHF-nålen av avgående president Mats.

Tack för ditt år som president Mats och lycka till med ditt år som president Bo.

Trevlig sommar!

Välkommen till vårt ordinarie möte på Hamnkrogen i Höganäs den 2/7 kl 12:15 då det är dags för presidentskifte. Mats Rydstern lämnar över presidentkedjan till Bo Caperman.
Nu närmar vi oss midsommar och även slutet på detta Rotaryår. Det blev ett annorlunda Rotaryår, där vi återigen fick ställa om men inte ställa in. Vi har haft möjlighet att genomföra våra digitala möten, som verkligen fallit väl ut. Det har varit spännande att prova denna nya lösning.

På fredag ställer vi in mötet och firar midsommar men fredagen den 2 juli är vi tillbaka på Hamnkrogen för Presidentskifte.

Trevlig midsommar och välkommen den 2 juli.
Juni månad, det börjar grönska ordentligt i naturen och termometern har nått över 20 grader. Vi ser med förhoppning fram emot att kunna återuppta våra fysiska fredagsmöten på Hamnkrogen i Höganäs och vi kommer att göra ett försök fredagen den 11/6. Naturligtvis följer vi gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och vidtar gängse försiktighetsåtgärder. Imorgon den 4/6 blir det ett digitalt möte kl 12.15. Välkommen på våra fredagsmöten.
Då är vi inne i maj månad och vi fortsätter våra digitala fredagsmöten via Teams. Vi kunde glädjande nog genomföra en "walk and talk" i strålande solsken under en av de fina aprildagarna. Vi hade möjlighet att träffas och prata, i utemiljö och med behörigt avstånd.
Klubbkalender
juli 2022