Vår utbytesstudent Abigale Lipson
 
Abigale Aby Lipson är 16 år. Hon kommer från den lilla staden Riverton i Wyoming USA. Hennes familj består av pappa meteorolog, mamma psykolog och två syskon. Familjen har fem hundar, en sköldpadda och en katt. Aby är väldigt musikalisk och spelar med i en jazzorkester (saxofon) och en klassisk orkester (flöjt). Hon ägnar sig gärna åt teater och dans. Familjen bor cirka 20 minuter utanför staden Riverton med 11 000 invånare. Wyoming präglas av oljeindustrin. Buffeln är statens symboldjur och örnen en viktig symbol. En annan symbol för Wyoming är Jackalopen, som är en mytologisk varelse, en korsning mellan hare och antilop.
Wyoming är stort (10:e största staten i USA till ytan) men har minst befolkning av alla stater i USA 577 000 invånare. Det är stora prärieområden men också många höga berg. Här finns gejsrar, Old Faithful Geyser, och varma källor. Det finns vackra vattenfall och sjöar i omgivningen. Huvudstad i Wyoming är Cheyenne med 63 000 invånare,
Vintrarna är kalla. Det kan bli ner till -30 grader Celsius. Somrarna är varma. Våren är kort. En vecka enligt Aby. Det blåser lika mycket som i Höganäs, men det regnar sällan.
Det finns få varuhus och bara två rulltrappor i Wyoming. Invånarna är konservativa och inte särskilt miljömedvetna.
Ulf Liljefors tackade Aby med en chokladask. Aby och vår president Petra utbytte standarder.
 
Christian Lassen